Michelin otkriva tržištu novu generaciju pneumatika za sedane i sportske automobile koja rješava jednačinu uživanja i bezbjednosti. MICHELIN Pilot Sport 4 koji je dostupan na tržištu Evrope od Januara 2016. godine.
Novi MICHELIN Pilot Sport4 ljetnji pneumatik je osmišljen da ispuni visoka očekivanja kupaca koji nisu spremni na kompromise na putu i koji žele nezaboravno iskustvo dok uživaju u vožnji, ali i preciznost upravljanja i kontrolu u svim uslovima. MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatik pruža najviši nivo upravljivosti i bezbjednosti u svojoj klasi zahvaljujući upotrebi najboljih metoda i inovativnih tehnologija razvijenih za potrebe automobilskog sporta.
Novi MICHELIN Pilot Sport 4 ljetnji pneumatik je odličan primjer implementacije MICHELIN Total Performance strategije koja uključuje upotrebu inovacija i naprednih tehnologija kako bi se istovremeno poboljšalo više karakteristika, a ne samo jedna (na primjer, upravljivost
sportskog pneumatika). Ona omogućava ostvarivanje najvišeg stepena različitih performansi uključujući otpornost na habanje, trakciju i uštedu goriva što na kraju pruža udobnost, bezbjednost i nevjerovatan užitak u vožnji.
„Kao i mnogi vozači automobila, Vi uživate u zadovoljstvu koje Vam pruža vožnja, a ovo zadovoljstvo ne treba da bude nauštrb bilo koje druge performanse, bilo da je to bezbjednost ili dugotrajnost! Prema tome, novi Michelin Pilot Sport4 će predstavljati značajnu promjenu u svijetu pneumatika visokih performansi za sportske i najluksuznije sedane.“ kaže Tieri Šiš (Thierry Chiche), zamjenik izvršnog predsjednika proizvodnog programa za putničke i lake teretne automobile u Michelinu.
Tehnološke inovacije primenjene na gazećem sloju novog pneumatika ultra visoke reakcije proizilaze iz Michelinovog iskustva u trkama, uključujući Formulu E. On se neprestano prilagođava putu zahvaljujući vještom ovladavanju dinamičkim interakcijama strukture, šare gazećeg sloja i materijala čime se održava optimalna kontaktna površina.
 Michelin Pilot Sport 4Michelin Pilot Sport 4
MICHELIN Pilot Sport 4 ostvaruje izuzetne performanse obezbjeđujući visok nivo bezbjednosti na putevima i odličnu upravljivost i na suvim i na vlažnim podlogama pri velikim brzinama.
Inovacije za unaprjeđenje performansi novog MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatika:
  • Visok nivo odziva i precizna vožnja: nova „Dynamic Response“ tehnologija se ogleda u pojasu sa ojačanjem od kombinacije aramida i najlona koji obezbjeđuje optimalnu kontrolu pravca. Sa naročito laganim vlaknima velike gustine, izuzetno otpornim na naprezanje (pet puta otpornija od čelika), centrifugalna sila pri velikim brzinama je pod savršenom kontrolom, a kontaktna površina pneumatika ostaje nepromenjena, čak i pri velikoj brzini.

  • Bezbjednost i kočenje na vlažnoj podlozi: visok nivo performansi se postiže zahvaljujući novoj smjesi gazećeg sloja visoke homogenosti koja sadrži funkcionalne elastomere i finih čestica silicijuma. Osim toga, široki i duboki uzdužni kanali obezbjeđuju efikasno izbacivanje vode na mokrim putevima. Ova nova smjesa takođe omogućava duži vijek trajanja pneumatika i veću uštedu goriva.
 
Preuzmite brošure:

 Product sheet (PDF)

Michelin Pilot Sport4 Press Kit (PDF)
 Michelin Pilot Sport 4   Michelin Pilot Sport 4  Michelin Pilot Sport 4  Michelin Pilot Sport 4